Cecilia Jiménez-Jorquera


Nom: 
Cecilia
Cognoms: 
Jiménez-Jorquera
Càrrec: 
Investigador Senior
Studies: 
PhD in Chemistry

 

 

 

 

 

Sóc Investigadora Científica de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM), del CSIC. Realitzo la meva activitat a l'IMB-CNM des de Gener de 2000, any en què vaig entrar com Científica Titular a formar part del grup de Transductors Químics (GTQ). Des de Gener de 2003 fins al juny del 2013 vaig ser la directora de l'GTQ. He estat membre de la Comissió d'Àrea de Ciència i Tecnologies Físiques del CSIC des de Juliol de 2008 fins al juny de 2012. Des del juliol de 2016 ocupo el càrrec de Vicedirectora de l'IMB-CNM.

He participat en 3 projectes de la UE, i la IP d'un projecte del FP7 dins el programa SME-Capacities (Widesens). Actualment sóc la IP del projecte Wecare del programa Sinergia de la SNF, Suïssa. Aquest projecte té com a objectiu el desenvolupament de plataformes flexibles per al monitoratge de biomarcadors en suor durant la pràctica d'exercici físic. He participat en 29 projectes nacionals i autonòmics, dels quals he coordinat 12. Col·laboro amb empreses dels sectors de la instrumentació i del control mediambiental per desenvolupar sistemes multisensors, havent participat fins a la data en 21 contractes amb empreses, dels quals he estat responsable de 13. He publicat uns 90 articles en revistes de prestigi internacional dins del camp dels sensors i els microsistemes i 3 capítols de llibres.

La meva activitat investigadora se centra en el disseny i fabricació de sensors químics fabricats amb tecnologia microelectrònica i la seva integració en microsistemes d'anàlisi μTAS (micro Total Analysis Systems) i Lab on Chip (LoC). Per a aquesta activitat he considerat tant la innovació tecnològica del sensor / sistema com la seva aplicabilitat en un sector industrial determinat que demostri la utilitat real del dispositiu, la seva competitivitat en el mercat actual i la seva utilitat social.

Perfil Google Acadèmic