Carlos Domínguez Horna


Nom: 
Carlos
Cognoms: 
Domínguez Horna
Càrrec: 
Co-Director
Studies: 
PhD Chemistry

 

 

 

 

 

Llicenciat, amb Grau, en Ciències Químiques per la Universitat Complutense de Madrid el 1980. L'any 1985, Doctor en Ciències Químiques, per  la mateixa Universitat, amb la qualificació "Cum Laude".

Va començar al Institut de Microelectrònica de Barcelona IMB-CNM (CSIC) amb seu a Barcelona, l'any 1986 i actualment és Professor d'Investigació a aquest mateix institut.

Entre 2002 i 2005, i entre 2007 i 2012, Vicedirector Tècnic de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona IMB-CNM ( CSIC).

Les seves tasques sempre s'han desenvolupat dins de l'àrea dels materials microelectrònics per tal de millorar i establir nous processos tendents a ampliar el bagatge tecnològic disponible. D'aquesta manera s'han pogut realitzar nous dispositius (ISFET, IDS, MZI, cantilever), expandint el número de possibles aplicacions.

És membre de la Real Sociedad Española de Química, del Comité de Optoelectrónica y Óptica Integrada de la Sociedad Española de Óptica, del Grupo de Crecimiento Cristalino, pertanyent a l'IOCG (International Organization of Crystal Growth), President del Comité Internacional de Ibersensor, i Vocal de la Junta Directiva de la Sociedad Española de Ciencias Sensoriales. Forma parte també de l'Asociación EPIC (European Photonic Industry Consortium) i de la Plataforma Tecnològica Photonics21. És representant de l'IMB-CNM (CSiC) al clúster industrial SECPhO.

Juntament amb altres investigadors del seu equip, és soci fundador de dues empreses: SENSIA SL, dedicada al desenvolupament de sistemes d'anàlisi genòmic i proteòmic, i SILICON SENSORS SL, l'objectiu de la qual és l'aplicació de sistemes de control basats en dispositius d'estat sòlid.Es membre del Consell Assessor de l'empresa Devicare SL.

Actualment treballa en sensors electro-químics, basats en dispositius ISFET i microelectrodes, així com en sensors opto-químics, realitzats amb tecnologia òptica integrada sobre silici.

Els seus objectius futurs passen pel desenvolupament de fonts de llum en silici, per a la seva integració en circuits fotònics, i la seva aplicació en àrees com ara: control de processos industrials, anàlisi clínica, vigilància mediambiental i determinació genòmica.